Calculator Materiale
Cerere de oferta

Useful information

Reguli de respectat la executia zidariilor

Inainte de punerea in opera a blocurilor de zidarie acestea trebuiesc udate. Zidirea blocurilor se va incepe de la colt, acestea asezandu-se pe patul de mortar nivelat in prealabil la cotele dorite. Teserea se va face cu rosturi verticale decalate la ½ de lungime de caramida sau cel putin 10 cm la blocuri, iar pe grosimea zidului la ½ din lungime caramida sau bloc.

Read more

Costuri mici cu caramida Brikston

Inca din faza de proiectare, poti calcula exact necesarul de caramizi cu ajutorul programului specializat de la pagina Utilitare, pentru a evita astfel surplusul de material.

La punerea in opera, economisesti timpul de lucru (datorita formatelor mari) si folosesti mai putin mortar pe metru cub de zidarie. Consumurile de fier beton si de beton pot fi mai mici, datorita rezistentei deosebite la compresiune a produselor. In plus, poti renunta complet la materialele de izolatie termica, dat fiind confortul termic pe care il asigura caramizile Brikston.

Read more

Caramida Brikston, mai rezistenta decat prevede legea!

O singura caramida Brikston poate sustine greutatea intregii case!

Prin calitatea materiei prime din care este obtinut, prin tehnologia de fabricatie si prin daruirea celor care-l produc, Brikston este un etalon al rezistentei si durabilitatii.

In timp ce prevederile de proiectare seismica romanesti cer ca rezistenta la compresiune a elementelor pentru zidarie structurala sa fie cel putin egala cu 7,5 N/mmp, rezultatele testelor de laborator pe caramida Brikston cu goluri verticale se situeaza la o medie peste 25 N/mmp.

Read more

Caramida Brikston este un material sanatos

Materialele de constructii au un impact puternic asupra sanatatii si asupra calitatii vietii intr-o casa. Mediul poluat nu este doar afara! 45% dintre casele din Europa sunt considerate umede si 40% dintre ocupantii lor sufera din aceasta cauza. Umiditatea peretilor insemana lipsa de confort si aspect neplacut. In plus, contribuie la proliferarea mucegaiurilor (care sunt alergene), a acarienilor si a gandacilor si este un facotr agravant in bolile respiratorii (alergice si infectioase), mai ales in cazul copiilor mici.

Read more

Caramida Brikston ofera siguranta in caz de cutremur

Siguranta familiei tale, siguranta investitiei facute si costurile de punere in opera, intretinere si exploatare conteaza cand decizi asupra materialului din care-ti vei zidi casa. In timp, vei putea schimba culoarea peretilor, tencuiala sau tamplaria, dar peretii nu pot fi schimbati. Intr-o casa din caramida, familia ta va fi in siguranta. Esti protejat de efectele calamitatilor naturale (cutremure sau inundatii) sau ale accidentelor (incendiilor). Si sanatatea voastra va fi in siguranta, intr-o casa construita dintr-un material sanatos.

Read more

Ce caramida Brikston aleg?

Acum este usor sa alegi exact caramida de care ai nevoie. Raspunde la doua intrebari simple si gaseste produsele optime pentru proiectul tau.

1. Ce fel de perete vreau sa construiesc?

Un perete exterior, care va fi supus actiunilor intemperiilor si variatiilor climatice, sau un perete interior, al carui mediu ambiant ramane relativ constant?

Read more

Structura in cadre vs. structura pe zidarie portanta: Elemente de rezistenta

Diferenta majora intre cele doua structuri, in cadre si pe zidarie portanta, o reprezinta elementul de rezistenta.

Astfel:

  • la constructiile in cadre, elementele de rezistenta sunt stalpii si grinzile
  • la structurile pe zidarie portanta, elementele de rezistenta sunt peretii, in timp ce stalpisorii structurilor de zidarie portanta au rolul de a prelua o parte din forta seismic

Read more

Iti faci casa! Stii exact cate caramizi trebuie sa cumperi si cat te va costa asta?

Cum se exprima corect pretul caramizii? In lei pe metrul cub de zidarie, sau in lei pe metrul cub de caramida?

Proiectul e gata, arhitectul a calculat cata caramida iti trebuie, si incepi sa colinzi depozitele de materiale de constructii, in cautarea celui mai avantajos pret.

Read more

Tipuri de structuri

Alegerea tipului de structura depinde de:

  • destinatia cladirii: determina compartimentarea pe verticala si orizontala, in vederea asigurarii conditiilor de exploatare si confort;
  • amplasamentul cladirii: influenteaza tipul de fundatie si inaltimea constructiei;
  • regimul de inaltime: determina tipul de structura (inaltimi mari determina eforturi mari);
  • materialele folosite la executie;
  • tehnologia de executie.

Read more

Placajul Klinker - Montaj si intretinere

PLACAJ KLINKER
 
In cazul cladirilor deja existente, care nu au o fundatie adecvata (caz des intalnit) si unde nu se poate folosi fatada de caramida aparenta klinker, putem folosi placaj klinker pentru a realiza o fatada rezistenta, durabila si estetica. Acest material se poate utiliza impreuna cu orice material structural sau cu rol de izolatie (cum ar fi polistirenul sau vata).
Placajul klinker este un material de placare pentru fatada care reproduce caramida - atat in ceea ce priveste aspectul, cat si rezistenta la murdarie. Fatada construita cu placaj klinker va va incanta cu frumusetea ei pentru o lunga perioada de timp, daca pregatiti corespunzator substratul si asigurati si o executie corecta.
 
CUM SE MONTEAZA
 
1. MATERIALE
 
Placaj ceramic klinker
• modern: RF65
• antichizat: HF71 si SM65P
Adezivi: adeziv flexibil pentru placi ceramice de clasa minim S1
Chit de rosturi: mortar de rosturi pe baza de Trass, pentru rosturi de 5-15 mm

Read more

Ce trebuie sa stii despre caramida aparenta Brikston Klinker

      Pentru a-ti infrumuseta casa si pentru protejarea peretilor exteriori foloseste placajul ceramic  si caramida Brikston Klinker. 

      Avantajele placajului sau caramizii klinker sunt:  rezistenta foarte mare la diferitele variatii de temperatura dar si rezistenta in medii corozive. Prin folosirea diferitelor amestecuri de materii prime naturale, cresterea sau descresterea temperaturii, schimbarea duratei arderii, se pot obtine culori si nuante variate care pot da viata casei tale. 

Read more